+90 536 958 18 67
info@izolasyoncozumleri.net

Çatı Gizli Dere İzolasyonu

ÇATI DERE İZOLASYONU

Gizli çatı oluğu, binaların çatı kenarlarında genellikle beton kısımın üzerine 3, 2 veya 4 sıra halinde, 30 cm genişliğinde inşa edilmektedir. Aynı zamanda çatı gizli dereleri; yıl boyunca yağan kar ve yağmur sularının akarak toplandığı, su tahliye borularının iletildiği kenarlardaki oluk biçimli alanlardır.

Çatı izolasyon uygulamalarında çatı gizli dereleri genellikle beton olarak uygulanmakta ve bir süre sonra dış etkilere karşı açık oldukları için akma, sızıntı vb. hasar oluşmaya başlamaktadır. Gerekli önlemler zamanında alınmaz ve çatı gizli dere izolasyonu yapılmazsa; dış cephe ve iç mekanlarda farklı yerlere hasar vermekle kalmaz; beton ve içerisindeki demir donatanın korozyona uğrayarak çürümesine de yol açmaktadır.

ÇATI GİZLİ DERE SU YALITIMI

Çatı Gizli Dere Su Yalıtımı

Gizli dere yalıtımında üç farklı izolasyon uygulama yöntemi vardır.

  • UV özellikli ve çift kompetantlı yalıtım malzemesinin gizli dereye döşenerek bir havuz oluşturulması ve iki kat izolasyon uygulanması tercih edilen yöntemlerden biridir.
  • Bir diğer uygulama ise serilerek ve yapıştırılarak uygulanan alüminyum folyolu yalıtım malzemesi ile yapılandır. Bu tür malzemede su daha rahat hareket ederek, birikme yapmadan tahliye edilebilir. Ayrıca alüminyum folyo kaplamalı bu yalıtım malzemesi dış dünyanın etkilerine karşı da daha uzun süre dayanıklılık sağlar.
  • Ayrıca çatı dizaynının uygun olduğu durumlarda tek parça halinde üretilen kaplama malzemeleri ile de çatı gizli dere izolasyonu gerçekleştirmek mümkündür. Bu malzemelerde dolgu veya başka bir şey kullanmaya gerek kalmadan parapet kaplaması ile sorun çözülmüş olur.

Çatı Gizli Dere İzolasyon izmir fiyatları

Çatı gizli dere izolasyonu için farklı türde malzemeler kullanmak mümkündür. Ancak bu tamamen çatının özelliğine ve gizli derenin yapısına bağlıdır.
İzolasyon Çözümleri olarak; Çatınıza ve size özel çatı gizli dere izolasyonu uygulamalarımız ile Konak, Bornova, Alsancak, Gaziemir, Buca, Karşıyaka ve İzmir’in tüm ilçelerinde Ücretsiz Keşif  sağlayarak çatı gizli dere izolasyonunu sizin için sorun olmaktan çıkarıyoruz.